default_mobilelogo
  Τετάρτη, 23 Μαϊος 2012
  3 Απαντήσεις
  3.4K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα να έχω την πολύτιμη γνώμη σας σχετικά με έναν προβληματισμό μου.
Στις 3 Μαίου είχα την τελευταία περίοδό μου η οποία ήταν λίγο διαφορετική απ'ότι συνήθως.
Καταρχάς, να σας πώ οτι είμαι 29 χρόνων και η συνήθης κατάσταση είναι κύκλος 25- 27 ημερών, σπάνια 28 μέρες και η περίοδό μου διαρκεί 7-8 μέρες, απο τις οποίες οι 4 πρώτες είναι με μεγάλη ροή και πόνους στην κοιλιά κυρίως τις 2 πρώτες μέρες και έπειτα η ροή λιγοστεύει για να καθαρίσω εντελώς 7η ,πολλές φορές και 8η μέρα! Να σημειώσω οτι λίγες μέρες πριν μόνο έχω πρήξιμο στο στήθος και την κοιλια!
Η τελευταία μου περίοδος όμως ,η οποία ήρθε κανονικά την 27η μέρα κράτησε 2 μόλις μέρες με μέτρια ροή και χωρίς καθόλου πόνους ,πράγμα ασυνήθιστο για μένα!Τις επόμενες 2 μέρες είχα λίγο αίμα μόνο στο σκούπισμα και 5η και 6η μέρα είχα μέτρια ποσότητα αίματος σε καφέ σκούρο χρώμα...και αυτό ήταν!
Προβληματίστηκα αλλά δε θορυβήθηκα! Ομως 4 μέρες μετά το τέλος άρχισα να νιώθω το στήθος μου βαρύ και τις θηλές πρησμένες καθώς πρησμένη και την κοιλιά μου,παρ'ότι ακολουθώ εδω και αρκετό καιρό συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής λόγω χρόνιας σπαστικής κολίτιδας.Τα συμπτώματα συνεχίζουν μέχρι και σήμερα και είναι ιδιαίτερα έντονα εκτός απο το γεγονός οτι έχει σταματήσει το πρήξιμο στις θηλές!
Έχω μόνιμη σχέση και οι επαφές μας ήταν στις 21 και 28 Απριλίου και στις 19 Μαίου με προφύλαξη και εκσπερμάτωση εκτός του κόλπου και κάποιο ατύχημα δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας!
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την άποψή σας για΄τ δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτά τα συμπτώματα είναι φυσιολογικά καθώ μου συμβαίνουν πρώτη φορά
Σας ευχαριστώ πολύ!
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#25006
Αγαπητή Φίλη!
Η συμπτωματολογία δεν  συνηγορεί  για  κάτι ιδιαίτερο...
Θα τύχει  ΄΄εδώ  κι εκεί΄΄,  καποια περιοδος να μην εχει την   ενταση  στην οποία προσαρμόστηκε  η γυναικα..  Ειναι καθημερινά   αυτά  στα ιατρεία  μας ..
Δεν  θα το μετέφραζα  πάντως   αμέσως  σαν πρόβλημα..  Θα περίμενα  τον επόμενο  κύκλο..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#25007
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
Όπως με συμβουλεύσατε περίμενα την επόμενη περίοδό μου η οποία και ήρθε κανονικά την 25 μέρα του κύκλου μου με αρκετά μεγάλη ροη και αρκετούς πόνους την πρώτη μέρα.
Η συνέχεια όμως ήταν περίπου ίδια με την προηγούμενη περίοδό μου όπως σας την περιέγραψα στο πρώτο μήνυμα!
Την 2η μερα μέτρια ροή,ικανοποιητική θα έλεγα, την 3η όμως τίποτα,καθαρή όλη την μέρα εκτός απο ελάχιστο αιμα στο χαρτί τις βραδυνές ώρες!Την 4η μέχρι και την 6η μέρα λίγο καφέ αίμα στο σκούπισμα!Σήμερα είναι 7η μέρα και είμαι εντελώς καθαρη.
Θα πρέπει να ανησυχήσω και να απευθυνθώ άμεσα στον γυναικολόγο μου ή πιστεύετε οτι είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο καθώς περνούν τα χρόνι?!Βέβαια η μείωση της ροής και της διάρκειας έγινε απότομα και αυτό είναι που με προβληματίζει.
Να σημειώσω οτι κάνω κάθε χρόνο την καθιερωμένη επίσκεψη στον γιατρό μου και το τελευταίο τεστ παπ ήταν πριν 3 μήνες,τα αποτελέσματα του οποίου ήταν φυσιολογικά.
 
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#25008
Αγαπητή Φίλη!
Αφου  ο κυκλος , οσο αφορά τα μεσοδιαστηματα ,είναι  κανονικός,  δεν βλεπω  πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης.. Βέβαια  στην περιπτωση  οσυ  δεν περνάν  ακομη τα χρόνια, αλλα διακυμανσεις στην ένταση της περιοδου  μπορεί  να προκύψουν. .Με τίποτε  αυτό δεν σημαίνει   οτι  η περίοδος θα κοπεί... Αυτός  ειναι   κατά βάθος ο φόβος  που απασχολει τις  τόσο νέες  γυναίκες..
Αν ανησυχεις   τοσο, μια   εξεταση  καθησυχάζει,.  Σε οτι με  αφορά,  θα την τοποθετούσα  μετά την πιθανή  ωοθυλακιορρηξία,  ας πούμε  κατά την 18η-20η  ημέρα,  ώστε με  βάση το  διακολπικό υπερηχογράφημα   να εκτιμήσει κανείς  το πάχος του ενδομητριου  καλλίτερα (από αυτό  εξαρταται  εν  πολλοίς και  η ένταση της περιοδου)...
Φυσικά,  δεν θα  σου βρουν τιποτε..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!