default_mobilelogo
  Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012
  1 Απαντήσεις
  4.1K διαβάστηκε
Καλησπέρα γιατρέ,
θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για ένα θέμα που μου προέκυψε και με ανησυχεί.
Καταρχήν, να αναφέρω ότι είμαι 32 ετών με 2 τοκετούς στο ιστορικό μου και ότι την 1η Μαρτίου έκανα τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο (υπέρηχο και τεστ παπ) όπου όλα ήταν καλά.
Από τότε κι έπειτα σε όρισμένους κύκλους μεταξύ των περιόδων είχα ροζ ή κόκκινο αιματάκι για λίγες μέρες.
Μετά και την τελευταία περίοδο στις 22/9 το πρόβλημα μου φάνηκε εντονότερο γι΄αυτό και αποφάσισα να επισκεφτώ έναν άλλο γιατρό.
Κατά τον κολπικό υπέρηχο διαπίστωσε ότι το ενδομήτριο ήταν 16χιλ. ενώ θα έπρεπε να είναι 10χιλ., όπως μου είπε.
Όταν στη συνέχεια τον ενημέρωσα ότι το τεστ παπ ήταν καλό, μου είπε ότι προφανώς η αιτία είναι ορμονική και να πάω να με ξαναδεί όταν τελειώνει η επόμενη περίοδος αφού θα έχω πάρει ένα κουτί χαπάκια duphaston.
Δυστυχώς, εκείνη την ώρα αγχώθηκα με τη διάγνωσή του και δεν σκέφτηκα να τον ρωτήσω τίποτα.
Μπορείτε εσείς να μου πείτε γιατί πρέπει να με ξαναδεί τις συγκεκριμένες μέρες και τι άλλο θα προκαλούσε αυξήμενο πάχος?
Και το πιο σημαντικό, υπάρχει περίπτωση όλο αυτό να οφείλεται σε κάτι πολύ σοβαρό ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση, μιας και έχω ξαναστείλει το ερώτημα εδώ και μέρες αλλά προφανώς προέκυψε κάτι και δεν το λάβατε
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#27494
Αγαπητή  Φίλη!
Πολυ σωστά  σε συμβουλεψε ο  συνανδελφος   μου..
Αν  το  παχος  του ενδομητριου οφειλειται σε ορμονικους  λογους (πχ  ισχυρή οιστρογονικη επιοδραση),   αμεσως  μετά την  περιοδο  θα ειναι   σημαντικα΄ λεπτοτερο, επειδη  θα  εχει ήδη αποπεσει...
Τοτε  δεν υπαρχει σημαντικό  προβλημα  και με την κατάλληλη αγωγη ( μεταξυ  άλλων πχ.  Dufaston ) ,  θ άντιμετωπιστει.
Αν στον έλεγχο  αμεσως μετα   την περιοδο  το ενδομητριο   βρεθει ι  παχύ, τοτε   η  εικονα  οφειλεται  μαλλον  σε καποιον ενδομητριο  πολυποδα,  που δεν φευγει με  χαπι,  αλλά   με θεραπευτικη αποξεση,  ή  με  υστεροσκοπιση..(Γενική νάρκωση)
Ενδομητρικοι  πολυποδες ειναι  καλοηθεις σχηματισμοί,  που  προξενουν διαταραχες στον  κυκλο,  όπως π.χ.  οι δικές  σου...
 Στην  ηλικία   των 32 ετων  δεν ειναι δυνατόν   να εχεις κατι επικίνδυνο στο ενδομητριο..Μην φοβασαι..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!