default_mobilelogo
  Τρίτη, 16 Απριλίου 2013
  1 Απαντήσεις
  4.9K διαβάστηκε
Καλησπέρα γιατρέ !
 
Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικα με ένα ινοαδένωμα το οποίο εντοπίστηκε στον αριστερό μου μαστο .
Συνοπτικά σας αναφερω την ηλικία μου είναι 27 ετών και έχω γεννήσει πριν απο 3 μήνες..
Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στην γυναικολόγο μου , της ανέφερα πως στην πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό και στην δεύτερη , είχα έντονους πόνους στον δεξιό μου μαστό και τις ημέρες που διαρκεί η περίοδος παρατήρησα εισολκή της θηλής η οποία μου δημιουργούσε έντονους πόνους .. μετά απο ψηλάφιση στην οποία δεν εντόπισε τίποτα , μου σύστησε να κάνω έναν υπέρηχο μαστών   και ο οποίος έγινε την 8η μέρα του κύκλου μου και στους δύο μαστούς .
Στον δεξιό μαστό και για τον οποίο ξεκίνησα τελικά δεν φάνηκε τίποτα.!
Στον αριστερό μαστό βρέθηκε ινοαδένωμα 3,7 εκατοστών .
Συγκεκριμένα το πόρισμα αναγράφει τα εξής :
Αμφότεροι οι μαστοί ελέγχονται με φυσιολογική πυκνότητα σε σχέση με την ηλικία , με μεγαλύτερη συγκέντρωση των αδενικών στοιχείων στο άνω έξω τεταρτημόριο.
Στον αριστερό μαστό , κατά την 12η ώρα και πλησιόν της θηλής  , διακρίνεται ευμέγεθες υπόηχο μόρφωμα με σαφή όρια , χωρίς συνοδό ακουστική σκιά και παράλληλο προς το δέρμα , με διαστάσεις 3,7 χ 1,2 εκ. , εύρημα που σύμφωνα με τους υπερηχογραφικούς του χαρακτήρες αποσίδεται προτίστως σε ινοαδένωμα .
Δεν αναδείχθηκε άλλο πρόσθετο , σαφώς σχηματισμένο , συμπαγές ή κυστικό μόρφωμα στους μαστούς , αμφώ .
 
Παρακαλώ για την άποψη σας αν θα πρέπει να ακολουθήσω συντηρητική παρακολούθηση με πιθανότητα να συρρικνωθεί (να σημειωθεί πως στην αρχή της εγκυμοσύνης είχα ψιλαφήσει ένα μπαλάκι σε μέγεθος αρακά και τότε η γυναικολόγος μου είχε υποθέσει πως ήταν αδένας ) αν το μέγεθος του είναι μεγάλο εξαιτίας της εγκυμοσύνης καθώς ο τοκετός είναι πρόσφατος και θα μειωθεί με το πέρας του χρόνου, ή αν θα πρέπει να προχωρήσω σε βιοψία ή αφαίρεση .
Παρακαλώ για την άποψη σας , καθώς αντιλαμβάνεστε την αναστάτωση μου . 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#30005
Αγαπητή φίλη.
Πρόκειται για καλόηθες εύρημα, οπότε μην ανησυχείς.
Προσωπικά, σε ινοαδενώματα πάνω από 3 εκατοστά, συστήνω την αφαίρεσή τους.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!