default_mobilelogo
  Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010
  1 Απαντήσεις
  7.3K διαβάστηκε
Χαίρετε.
Είμαι 39 ετών, χωρίς παιδιά και χωρίς ιστορικό εκτρώσεων ή αποβολών.
Η αξονική τομογραφία έδειξε πως υπάρχει μια δερμοειδής κύστη στη δεξιά ωοθήκη, διαστάσεων 8 χ 6 χ 5 cm χωρίς άλλα ευρήματα σε πάγκρεας, χοληδόχο κύστη κλπ.
Έχω χειρουργηθεί ακριβώς για τον ίδιο λόγο (δερμοειδής κύστη δεξιάς ωοθήκης) στα 19 μου χρόνια, το 1990 δηλαδή.
Η  ερώτησή μου είναι, αν είναι σύνηθες τέτοιου τύπου κύστη να ξαναδημιουργηθεί στην ίδια περιοχή.
Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο στην ερώτησή μου, αλλά θα προσθέσω πως όλες οι αιματολογικές εξετάσεις είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, πλην του CA 19-9 που είναι 43,3.
 
 
 
 
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14485
Αγαπητή φίλη.
Η δερμοειδής κύστη ή τεράτωμα ωοθήκης, είναι ένα καλόηθες μόρφωμα ωοθήκης, που ξεκινάει από την εμβρυική ζωή να αναπτύσσεται και περιέχει διάφορα υλικά (νύχια, τρίχες, μαλλιά).
Δεν πρόοκειται για κάποια κύστη που εμφανίζεται ξαφνικά στην αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας.
Χρειάζεται αφαίρεση και γιαυτό θα συνεννοηθείς με το γυναικολόγο σου.
Τώρα, για τη θέση και την υφή της, θα ενημερωθείς μετά την επέμβαση, από το γιατρό σου.
Πιθανολογώ, ότι δεν έπεσε στην αντίληψη του γιατρού σου, η ύπαρξη μιας τέτοιας κύστης, στο προηγούμενο χειρουργείο, αν επιβεβαιωθεί η διάγνωση δερμοειδούς κύστης, γιατί να δημιουργήθηκε από το τίποτα, μετά το χειρουργείο, δεν ισχύει.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!