default_mobilelogo
  Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011
  1 Απαντήσεις
  1.4K διαβάστηκε
Καλησπέρα γιατρέ.
Έκανα την μεγάλη καμπύλη σακχάρου (100γρ) και βγήκε 259 μετά από μια ώρα και μετά από τρείς δεν είχε πέσει κάτω από τα 200. Η νηστείας ήταν φυσιολογική. Ο γιατρός μου είπε ότι πρόκειται για διαβήτη κύησης. Είμαι τώρα στην έκτη εβδομάδα και πήγα σε διαβητολόγο ο οποίος μου έδωσε διατροφή και μου είπε να μετράω το σάκχαρό μου πριν και 2 ώρες μετά τα γεύματα (πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό).
Είμαι λίγο προβληματισμένη για τις 2 ώρες.. Ο γυναικολόγος μου είπε μια ώρα και ο διαβητολόγος 2. Διαβάζω και στο νετ ότι στις έγκυες γυναίκες κάθε μία ώρα μετά το γεύμα πρέπει να μετριέται το σάκχαρο και έχω μπερδευτεί. Η δική σας γνώμη ποιά είναι;
Επίσης το κύημα κινδυνεύει από τον διαβήτη κύησης;
Σας ευχαριστώ πολύ!
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19782
Αγαπητή  Φίλη!
Ο '' καθ΄ ύλιν αρμοδιος''  για  την παρακολούθηση  του διαβήτη της εγκυμοσύνης, ειναι βεβαια  ο διαβητολογος,  που θα  τον συμβουλευεσαι, στα διαστηματα  που  σου  υπέδειξε.
Αυτόν  θ΄ ακους επι του  συγκεκριμενου θεματος..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!