default_mobilelogo
  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
  3 Απαντήσεις
  1.9K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας!
Είμαι 36 χρονών με ιστορικό εξωμητρίου και αφαίρεσης σάλπιγγας προ 2,5 ετών και αφαίρεση πολυπόδων ενδομητρίου και ινομυώματος προ τριών μηνών περίπου. Κι ενώ θεωρούσα ότι τα "θέματα" μου μετά από την υστεροσκόπηση/λαπαροσκόπηση λύθηκαν, επισκέφτηκα τον γιατρό να ελέγξψω την ωορρηξία. Ο κύκλος μου είναι σταθερός (28-30 μέρες). Ο πρώτος έλεγχος έγινε στην 11η μέρα όπου παρατηρήθηκε ενδομήτριο 7χιλ και ωοθηλάκια και στις δύο ωοθήκες 10χιλ. Κάναμε ξανά εξέταση στην 15η μέρα: το ενδομήτριο έφτασε 11χιλ και από τα ωοθηλάκια είχε προχωρήσει μόνο το ένα που ε΄φτασε στα 14χιλ.....Ο γιατρός είπε ότι θα έκανα ωορρηξία γυρω στην 19-20η μέρα και να περιμένω λογικά κάποια καθυστέρηση. 28η μέρα όμως αδιαθετησα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έγινε καλή ωορρηξία, σωστά; Ρώτησα τον γιατρό τι μπορούμε να κάνουμε και η απαντησή του ήταν τίποτα, να το πάρω απόφαση και να κάνω εξωσωματική. Μού έκοψε τα φτερά.....Αν μπορώ να το διορθώσω γιατί να μην το κάνω; Εστω να προσπαθήσω για ένα τρίμηνο με έλεγχο ωορρηξίας και ίσως με κάποια θεραπέια αν χρειαστεί....Οταν είπα στο γιατρό να πάω να με δει και στον άλλο κύκλο είπε να μην δίνω άδικα τα λεφτά μου και μετά τις γιορτές να ξεκινήσω εξωσωματικη σε κάποιο ειδικό κέντρο. Εσεις τι έχετε να μου προτείνετε;
Ευχαριστώ πολύ.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#22382
Αγαπητή φίλη.
Ορμονικό έλεγχο μεταξύ 2ης και 4ης ημέρας του κύκλου σου για: FSH, LH, PRL, E2, TESTO, INSULIN,T3,TSH, ANTI-TG, ANTI-TPO, AMH.
Επίσης, μέτρηση προγεστερόνης στο αίμα, την 21η ημέρα.
Έτσι, θα έχουμε έναν πρώτο έλεγχο της τωρινής σου ορμονικής κατάστασης.
Με τα αποτελέσματα, επικοινωνούμε ξανά.
Εννοείται, ότι οι προσπάθειές σου για σύλληψη, συνεχίζονται ανελλιπώς.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#22383
Ευχαριστώ γιατρε,
είπα στον γιατρό να κάνω έλεγχο προγεστερόνης την 21 μέρα του κύκλου ( ήδη την προηγούμενη φορά που φάνηκε ότι η ωορρηξία θα γινόταν αργά ) και είπε πως δεν θα έχουμε ακριβή αποτελέσματα, μιας κι εκείνες τις μέρες είχα και ωορρηξία. Ετσι, το αφήσαμε....Τώρα που είμαι στην 3η μερα του κύκλου τι να κάνω; να ξανακάνω έλεγχο ωορρηξίας αυτό το μήνα ή να περιμένω τον άλλο για να κάνω ορμονολογικές;
Και κάτι άλλο! Αυτόν το μήνα όντως με τα δεδομένα που έχουμε δεν έκανα καλή ωορρηξία;
Ευχαριστω.....
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#22384
Αγαπητή φίλη.
Να κάνεις, την 21η ημέρα μέτρηση προγεστερόνης και στον επόμενο κύκλο, τις πρώτες ημέρες, τις υπόλοιπες εξετάσεις για το ορμονικό σου προφίλ.
Επίσης, λίγο πριν τη μέση του κύκλου σου, ένα ενδοκολπικό υπερηχογράφημα, για μέτρηση ενδομητρίου και ωοθυλακίων.
Έχοντας όλα αυτά, θα ξαναμιλήσεις με το γιατρό σου.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!