default_mobilelogo
  Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013
  1 Απαντήσεις
  14.5K διαβάστηκε
Καλησπέρα. Είμαι έφηβη 15 ετών. Δεν ξέρω αν το φόρουμ σας είναι το σωστό μέρος για αυτή την ίσως "χαζή" απορία μου, παρόλα αυτά ακούγονται διάφορα για το πως μια κοπέλα μπορεί να μείνει έγκυος. Έχω ακούσει πως μια εγκυμοσύνη μπορεί να προκλειθεί ακόμα και χωρίς να υπάρξει σεξουαλική επαφή μεταξύ δύο ατόμων (εκτώς της εξωσωματικής). Για παράδειγμα, αν μια κοπέλα ξαπλώσει σε κρεβάτι όπου έχει γίνει εξπερμάτωση προηγουμένως ή αν κάνει βουτιά σε πισίνα όπου και πάλι έχει γίνει εξπερμάτωση μπορεί να μείνει έγκυος(!) Το ξέρω πως μάλλον γίνομαι παράλογη αλλά συγχωρέστε με. Όπως γνωρίζετε τα παιδία της ηλικίας μου είναι τελείως ανημέρωτα για σεξουαλικής φύσεως θέματα αφού στο σχολέιο δεν μας ενημερώνουν όπως θα έπρεπε.
 Ευχαριστώ.
Περίπου πριν από 10 χρόνια
·
#31156
Αγαπητή μικρή Φίλη!
Απ΄αυτά που περιγράφεις  σαν πιθανες  αιτίες αθελητης συλληψης, καμία δεν ευσταθεί..
Σύλληψεις παρθενων  υπηρξαν και θα  υπάρξουν, αλλα΄προϋποθετουν  εκσπερματιση στην περιοχη  εισόδου του  κολπου, έστω  χωρις  ρηξη του παρθενικου  υμενα, σε γονιμες μερες   και βεβαια  σε  σεξουαλική   διεγερηση της  γυναικας.. 
Στις σπανιες  αυτές  περιπτωσεις  - εχω δει...παρθένους  εγκυους  2χ -  τα σπερματοζωαρια μεταναστευουν  αμεσως στα υγρά του τραχηλου της μητρας,  που εκτεινονται  τοτε μεχρι την εισοδο οτυ κόλπου και  το σπερμα  ανέρχεται στην μητρα  και στις  σαλπιγγες,  σε διαστημα  κάτω των 5 λεπτων.. !
Σ΄αυτά χρειάζεται προσοχη κι οχι  στις  βουτιες στην πισινα και  στα άλλα..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!