default_mobilelogo
  Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015
  1 Απαντήσεις
  1.9K διαβάστηκε
καλησπέρα 
ειμαι 29 χρονών και ο αντρας μου 33. τον περασμένο Σεπτέμβριο επειτα απο προσπάθειες 1,5 χρόνου για απόκτηση παιδιού, έκανε το 1ο σπερδμοδιαγραμμα που έδειξε αζωοσπερμία. Ακολούθησε μια σειρά εξετάσεων όπως doppler οσχέου, αλλα 2 σπερμοδιαγράμματα, ορμονικές κτλ. Η διάγνωση μη αποφρακτικού τύπου αζωοσπερμία με κιρσοκήλη( η οποία όπως μασ είπαν δεν αποτελέι την πρωταρχική αιτία για την τόσο κακή εικόνα). Εδω και ένα μήνα έχουμε μ΄πει σε διαδικασία εξωσωματικής (είμαστε ακόμα στις εξετάσεις και σε κάποια φάρμακα που δωσαν στον σύζυγο) και θα προηγηθεί βιοψία όρχεων αφού όπως μας είπαν είναι μονοδρομος για την περίπτωση μας. 
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια άλλη εξέταση (που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μας έχουν πει οι γιατροί να κάνουμε) , που θα βοηθούσε αν όχι στην καλυτέρευση της κατάστασης τουλάχιστον στην σιγουριά οτι όλα θα εξελιχθούν καλά στην εξωσωσματική.
Επίσης πόσες πιθανότητες υπάρχουν να βρεθούν σπερματοζωάρια από την βιοψία και η εξωσωσματική είναι όντως μονοδρομος σ αυτές τις περιπτώσεις??? 
ευχαριστώ πολύ!
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#37381
Αγαπητή φίλη. Όλα σωστά σας τα είπανε. Πριν τη διαδικασία της βιοψίας όρχεος, θα χρειαστεί να ενημερωθείτε και για την περίπτωση δανεικού σπέρματος, αν δε βρεθούν καθόλου σπερματοζωάρια στον σύζυγο. Καλή επιτυχία. Φιλικά Π.Κ.  


Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!