default_mobilelogo

Το μέλι είναι μία φυσική, υγιεινή και θρεπτική τροφή, που φυσιολογικά δεν προάγει την ανάπτυξη βακτηρίων. Όμως είναι πιθανό να φέρει σπόρια του CLOSTRIDIUM BOTULINUM, που είναι δυνητικά επιβλαβές για το αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών, κάτω του ενός έτους.

Οι διατροφικές συνήθειες της γυναίκας στις κοινωνικοοικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, παρουσιάζουν εντυπωσιακές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχουν όμως, σαφείς προσανατολισμοί και αναμφισβήτητα πειραματικά δεδομένα που να μας κατευθύνουν σε τυποποιημένες συστάσεις για την διατροφή στην εγκυμοσύνη και να οδηγούν στην μείωση των συγγενών ανωμαλιών ή στη μείωση των τοκετών νεογνών χαμηλού βάρους γέννησης, που αποτελούν ως γνωστόν, τα συνηθέστερα αίτια αυξημένης νεογνικής θνησιμότητας.

Η πλούσια διατροφική αξία του γιαουρτιού τα καθιστά ως την απαραίτητη, αναντικατάστατη, καθημερινή τροφή που συνδυάζει απόλυτα το τερπνό με το ωφέλιμο.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο συστατικό για τα οστά και τα δόντια, τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου. Συντελεί στην πήξη του αίματος και στην ορμονική λειτουργία, ενώ χωρίς το ασβέστιο μειώνεται σημαντικά η άμυνα του οργανισμού στα διάφορα μικρόβια και ιούς.

Οι βιταμίνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
Υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές